[Vredeslijst] helft handtekeningen nurgerinitiatief tegen kernwapens is binnen!!

Krista van Velzen vanVelzen op paxforpeace.nl
Wo Jan 14 11:51:53 CET 2015


PERSBERICHT

Utrecht, 13 januari 2015

Al 20.000 handtekeningen onder burgerinitiatief voor kernwapenverbod 

Meer dan 20.000 Nederlanders hebben tot nu toe het burgerinitiatief voor een nationaal verbod op kernwapens getekend dat vredesorganisatie PAX is gestart. Daarmee is de helft van het benodigde aantal handtekeningen binnen.  

In Nederland zijn 40.000 handtekeningen nodig om een nationaal verbod op kernwapens op de politieke agenda te zetten. Campagneleider Krista van Velzen van PAX: "Het is geweldig om te zien dat zoveel mensen net als wij vinden dat de Nederlandse regering kernwapens zo snel mogelijk moet verbieden. Opiniepeilingen lieten allang zien dat Nederland van kernwapens af wil. We zijn heel blij dat zich dit vertaalt in steun voor het burgerinitiatief." 
Twintig kernwapens in Nederland
Wanneer de 40.000 handtekeningen binnen zijn, is de Tweede Kamer verplicht te vergaderen over een nationaal verbod op kernwapens. In Nederland liggen 20 Amerikaanse kernwapens opgeslagen als restant van de Koude Oorlog. In 2019 worden deze kernwapens door de Amerikaanse regering vernieuwd; een miljardeninvestering.
The Battle
Degene die voor PAX de meeste handtekeningen ophaalt, reist in augustus met de vredesorganisatie mee naar Japan voor de zeventigste herdenking van de nucleaire aanval op Hiroshima in 1945. Meer informatie over deze 'Battle' is hier te vinden:   https://actie.paxvoorvrede.nl/actie/teken-tegen-kernwapens-the-battle/.



Krista van Velzen 
Pax (formerly known as IKV Pax Christi)
PO Box 19318, 3501 DH Utrecht, The Netherlands


Meer informatie over de Vredeslijst maillijst