[Midden-Oosten] Webinar Palestina: annexatie, Covid-19 en Sumud

vredesnieuws op vredessite.nl vredesnieuws op vredessite.nl
Ma Jun 29 21:22:52 CEST 2020


Op dinsdag 30 juni om 19:00 uur presenteert Christian Peacemaker Teams Palestina een webinar. Inschrijven kan via deze link (http://https://zoom.us/webinar/register/WN_HVlDQP7GQtK1R34SXCJHtA)

De Israëlische premier Netanyahu is van plan delen van de bezette Westelijke Jordaanoever te annexeren. Wat betekent dit plan voor de Palestijnen die daar wonen? Hoe uiten de Palestijnen hun standvastigheid of "sumud" in het licht van deze nieuwe ontwikkelingen en de Israëlische bezetting? Een partner en een lid van het CPT team vertellen over de laatste ontwikkelingen en over hoe het coronavirus impact heeft in al-Khalil (Hebron)
 
Het webinar vindt plaats op dinsdag 30 juni om 19:00 uur (Nederlandse tijd). Inschrijven kan via deze link (https://zoom.us/webinar/register/WN_HVlDQP7GQtK1R34SXCJHtA). Schikt het tijdstip niet? Kijk dan het webinar terug via www.cptaction.org/webinars.
 
CPT Palestina
 
CPT is sinds 1995 actief in al-Khalil (Hebron) waar het team door Palestijnen geleid, geweldloos verzet ondersteunt tegen de Israëlische bezetting en de structuren die deze mogelijk maken. CPT werkt hierin samen met grassroots organisaties, lokale Palestijnen en Israëli's, is beschermend aanwezig rond Hebron, de heuvels ten zuiden van Hebron en Masafer Yatta, monitort mensenrechtenschendingen, houdt de acitiviteiten van de kolonisten in de gaten en leden spreken zich in hun eigen gemeenschap uit voor de rechten van Palestijnen.
 
Dit bericht maakt deel uit van de laatste nieuwsbrief (https://mailchi.mp/bb75f463a205/christian-peacemaker-teams-nederland-nieuwsbrief-juni-2020) van Christian Peacemaker Teams - Nederland. Wil u deze nieuwsbrief direct in uw inbox ontvangen? Schrijf u dan hier in!  (https://cpt-nl.us17.list-manage.com/subscribe?u=473e0662ce369d0b4523656c1&id=bea81bd79f)

Christian Peacemaker Teams - Nederland http://www.cpt-nl.org

Dit bericht wordt verspreid via het VredesNieuws-systeem.




Meer informatie over de Midden-Oosten maillijst