[Midden-Oosten] Webinar, een begrensd leven

vredesnieuws op vredessite.nl vredesnieuws op vredessite.nl
Ma mei 25 22:11:16 CEST 2020


Christian Peacemaker Teams presenteert op 28 mei een webinar over de invloed van grenzen. Het begint om 19.00 uur, inschrijven kan hier (http://https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_0E2LGlM7S-mgmLQoNF-Jug) ook eerdere webinars kunnen worden teruggekeken via http://www.cptaction.org De voertaal van de webinars is Engels

Grenzen zijn kunstmatige lijnen, getrokken door politieke entiteiten om geografische gebieden van elkaar te scheiden. Ze zijn veranderlijk, verdelen en verwijderen en worden gebruikt om mensen in- of uit te sluiten. Wereldwijd proberen mensen dagelijks deze grenzen over te steken in uitvoering van een van de moeilijkste keuzes die ze hebben gemaakt in hun leven: het achterlaten van huis en haard op zoek naar een beter, veiliger leven.
 
Rūnbīr Serkepkanī spreekt uit eigen ervaring over opgroeien in Koerdistan, het oversteken van grenzen, en zijn huidige baan als coordinator van het CPT programma op Lesbos, Aegean Migrant Solidarity.
 
Over Rūnbīr:
Rūnbīr is in 1984 geboren in het dorp Serkepkan, gelegen in de Akoyan-vallei in het noorden van het Zagrosgebergte. Hij ziet Anatoliė, Mesopotamiė, Levant en het Zagrosgebergte als zijn thuis. Rūnbir streeft naar een geheelde planeet, zonder grenzen, bestaande uit duurzame, gezonde en gelijkwaardige gemeenschappen die confederatief samenleven. Op dit moment woont hij met zijn familie in Scandinaviė. De strijd voor de heelheid van de wereld is voor Rūnbīr de manier om het leven, in al haar complexiteit, te vieren.
 
Dit bericht maakt deel uit van de meest recente nieuwsbrief (https://mailchi.mp/08b9ca049565/nieuwsbrief-mei-christian-peacemaker-teams-nl) van Christian Peacemaker Teams - Nederland. Wil u maandelijks het laatste nieuws van CPT direct in uw inbox ontvangen? dan kan u zich hier inschrijven (https://cpt-nl.us17.list-manage.com/subscribe?u=473e0662ce369d0b4523656c1&id=bea81bd79f). 

Christian Peacemaker Teams - Nederland http://www.cpt-nl.org

Dit bericht wordt verspreid via het VredesNieuws-systeem.




Meer informatie over de Midden-Oosten maillijst