[Duurzaamlijst] 10 oktober: landelijke informatiedag over Transition Towns, in Utrecht

Omslag omslag op omslag.nl
Wo Sep 8 13:37:25 CEST 2010


Beste mensen, 

Transition Towns Nederland organiseert op zondag 10 oktober een landelijke informatiedag voor algemene belangstellenden in het TT-concept. Van 11:00-17:00 uur bij centrum Emma in Utrecht. Vooraf aanmelden.

Transition Towns (TT) is een concept dat ervan uitgaat dat burgers samen op positieve wijze oplossingen kunnen zoeken én uitvoeren om de consequenties van de klimaatverandering en ‘oprakende’ energiebronnen vóór te zijn.

    * Wilt u meer weten over het Transition Town-model?
    * Wilt u met Transition Towns aan de slag maar weet u nog niet goed hoe?
    * Bent u benieuwd naar goede voorbeelden op het terrein van Transition Towns?
    * Hebt u behoefte aan uitwisseling met andere mensen die actief zijn met het Transition Towns concept?

Kom dan naar de landelijke informatiedag op zondag 10 oktober. De dag vindt plaats van 11:00 tot 17:00 uur in Utrecht, bij het Emma centrum, Cremerstraat 245, op loopafstand van het Centraal Station. 

De informatiedag is vooral bedoeld als een eerste of nadere kennismaking met de achtergronden, doelen en concrete aanpak van Transition Towns. Naast een uitleg van de belangrijkste aspecten van het TT-concept: Piekolie en klimaatverandering in hun onderlinge samenhang, en de opbouw van een niet-oliegestuurde lokale economie, besteden we ook aandacht aan de psychologie van verandering en: hoe kom je tot een lokaal initiatief?

De informatie wordt aangeboden in de vorm van powerpointpresentaties, afgewisseld met korte filmpjes en interactieve werkvormen in kleine groepjes. Natuurlijk is er ook volop gelegenheid om ideeŽn en ervaringen met anderen uit te wisselen.

Het inhoudelijke programma wordt verzorgd door Linder van de Heerik (TT Amsterdam-de Pijp) en Peter Polder (TT Den Dolder en Peak Oil Nederland). Linder en Peter zijn ook allebei betrokken bij de landelijke initiatiefgroep van Transition Towns Nederland.

Deelname aan de dag kost 5 euro per persoon; contant te betalen bij aankomst. Zelf een lunchpakketje meenemen. Vooraf aanmelde is noodzakelijk.

Meer informatie over deze dag en voor aanmelding: 
http://transitiontowns.nl/voorpagina/landelijke-informatiedagen


--

-- Lees ZOZ - tijdschrift voor doen-denkers. Vraag proefnummer!
-------------------------------
Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling -
Postbus 81 - 5600 AB Eindhoven -
omslag op omslag.nl - 040-2910295 - http://www.omslag.nl
-------------------------------

More information about the Duurzaamlijst mailing list