[Duurzaamlijst] Fwd: 31e Globaliseringslezing, 26 november 2010: Energy Risk [sandra op sandrarottenberg.nl]

Omslag omslag op omslag.nl
Vr Okt 22 16:09:37 CEST 2010


Op 22-10-10 14:15:21 schreef sandra op sandrarottenberg.nl:

Energy Risk 
De avond die de klimaatconferentie in Cancun overbodig maakt!

31e Globaliseringslezing, vrijdag 26 november 2010, in Felix Meritis te Amsterdam

De oplossing voor een duurzame wereldwijde energievoorziening ligt onder handbereik. Twee teams van studenten van het Amsterdam University College zullen bewijzen dat ons een stralende toekomst wacht. Zij presenteren alvast de conclusie van de klimaatconferentie in het Mexicaanse Cancun, die op 29 november begint. De jonge energie-experts slaan twee vliegen in één klap: een duurzame toekomst voor de wereld én een kans voor de huidige ontwikkelingslanden op een duurzame economie.
Een deskundige jury beoordeelt in een publiek beraad welk team het meest doordachte voorstel heeft. Tot slot bepaalt  de zaal wie er met de publieksprijs gaat strijken. De jury  bestaat uit: Hugo von Meijenfeldt, die namens de Nederlandse regering op het hoogste niveau onderhandelt in Cancun, Lucia van Geuns, onderzoeker bij het energieprogramma van Instituut Clingendael, Karen Lagendijk, Director External Affairs & Sustainability Nuon en Klaas van Egmond, hoogleraar Geowetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Presentatie en discussieleiding: Kees Vendrik, voormalig kamerlid GroenLinks.

Om 19.00 uur wordt de documentaire Energy Risk  van VPRO/Tegenlicht vertoond en is er gelegenheid om de gelijknamige experience  van Submarine te ondergaan.

De 31e Globaliseringslezing op vrijdag 26 november 2010,
Felix Meritis, Keizersgracht 324 te Amsterdam.

Aanvang film: 19.00 uur. 
Aanvang presentaties en debat: 20.30 uur

Toegang: € 12,50 / € 9,50 met korting. Studenten: € 7,50
Reserveren: receptie op felix.meritis.nl / telefonisch 020-623 13 11

De Globaliseringslezing is een initiatief van De Volkskrant, VPRO/Tegenlicht, Felix Meritis, Uitgeverij Lemniscaat, Radio Nederland Wereldomroep en Sandra Rottenberg, met financiële ondersteuning van de NCDO. Voor deze gelegenheid in samenwerking met VUconnected en Future Consult. Zie voor al onze voorgaande lezingen: www.globaliseringslezing.nl

Vergeet niet:
26 oktober, 30e Globaliseringslezing, Felix Meritis te Amsterdam
The Pirates of the Indian Ocean, economische belangen en de toekomst van Somalië
met E.J. Hogendoorn, Kassim Mohammed en Linda Polman


Meer informatie over de Duurzaamlijst maillijst