[Duurzaamlijst] 4/5 juni: film en meewerkdag op de Hobbitstee (Dr)

Omslag omslag op omslag.nl
Wo mei 26 12:49:25 CEST 2010


Filmavond en meewerkdag bij Leefgemeenschap De Hobbitstee in Wapserveen (Dr)
 
Op vrijdag 4 juni heeft De Hobbitstee een primeur: voor het eerst wordt de 'First Earth - uncompromising ecological architecture' gedraaid met een Nederlandse ondertiteling. Deze prachtige, inspirerende film geeft een beeld van de eenvoud en schoonheid van het zelf bouwen van huizen met natuurlijke materialen uit de omgeving, zoals hout, klei, leem, stro, bamboe en adobe. Met voorbeelden van bouwstijlen uit Ethiopie, Ghana, Yemen, New Mexico, Canada, de VS, Groot-Brittannie, Israel en Thailand.

De film duurt anderhalf uur en begint om 20:00 uur. Vanaf 19:30 uur staat er koffie en thee klaar. Ook na afloop is er nog iets te drinken. Entree: vrije donatie. Aanmelden is noodzakelijk. Meer over deze film op: http://www.omslag.nl/bin/zoekboek?q=aarde+eerst&t=omslag&n=10&r=#1242728201

Locatie: Leeefgemeenschap De Hobbitstee, Van Zijlweg 3, Wapserveen (Dr. nabij Havelte).

Wie niet in de buurt van Wapserveen woont, maar toch graag de film wil zien, kan blijven overnachten in de Hobbit-herberg, en op zaterdag 5 juni deelnemen aan de meewerkdag op de Hobbitstee. Bij niet-deelname aan de meewerkdag kost een overnachting 20 euro per persoon. 

Tijdens de meewerkdag op zaterdag 5 juni wordt samen met de vaste bewoners van de Hobbitstee gewerkt in de biologische moestuin, aan onderhoud van de gebouwen en landschap of aan andere klussen. Het is ook een leuke gelegenheid om nader kennis te maken met deze langst bestaande 'alternatieve' leefgemeenschap in Nederland. 
De meewerkdag is van 09:00-16:30 uur, met tussen de middag een uitgebreide biologisch-vegetarische lunch. Deelname is gratis. 

Aanmelden voor de meewerkdag is nodig. Bel daarvoor 0521-320077 (Maroen de Haan), of stuur een
e-mail naar: hobbitherberg2005 op ddh.nl
 
Meer over de Hobbitstee en voor routegegevens: http://www.leefgemeenschapdehobbitstee.nl

--

PS: de film First Earth wordt op vrijdagavond 25 juni ook gedraaid bij Omslag in Eindhoven: 
http://www.omslag.nl/bios.html - als onderdeel van het kampeerweekend 'Werken aan de Wereld': http://www.omslag.nl/kamperen
 
---

-- Lees ZOZ - tijdschrift voor doen-denkers. Vraag proefnummer!
-------------------------------
Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling -
Postbus 81 - 5600 AB Eindhoven -
omslag op omslag.nl - 040-2910295 - http://www.omslag.nl
-------------------------------

More information about the Duurzaamlijst mailing list