[Duurzaamlijst] POLITIEKE THERMOMETER ON-LINE Kiezers rangschikken politieke partijen op klimaat-ambitie

Daniel [1979 - 20..] mujaheddin op hotmail.com
Do Jun 3 13:18:54 CEST 2010


POLITIEKE THERMOMETER ON-LINE

Kiezers rangschikken politieke partijen op klimaat-ambitie

Aan de hand van elf stellingen over klimaat en energie rangschikken kiezers op de website klimaatkeuze.nl politieke partijen op hun klimaatambities. Partijen die de gevolgen van klimaatverandering binnen de perken houden, worden bij een lage temperatuur geplaatst. Partijen die de temperatuur in Nederland tot gevaarlijke hoogte op laten lopen, komen in het rood terecht.

“Om desastreuze klimaatverandering te voorkomen moet in Nederland de gemiddelde temperatuur tussen de 10,4°C en 12,4°C blijven” aldus Daniël Meijers, die achter de Politieke Thermometer zit. Meijers: “Van de elf partijen slagen volgens onze bezoekers slechts GroenLinks en de Partij voor de Dieren hier in. Dat is niet zo best.”

Bezoekers van de website klimaatkeuze.nl maken individueel een thermometer. Nadat deze thermometers zijn opgeslagen en bevestigd tellen ze mee met de politieke thermometer. In de politieke thermometer staan alle partijen geordend aan de hand van het gemiddelde van de temperaturen in de individuele thermometers.

Klimaatverandering is niet met zekerheid te voorspellen. De exacte temperatuurstijging en de gevolgen daarvan hangen af van politieke coalities, internationale ontwikkelingen, etc. De politieke thermometer geeft dus niet de exacte temperatuur die de partijen gaan realiseren. De website is een innovatieve opiniepeiling waarbij de toegewezen temperatuur symbool staat voor het vertrouwen wat kiezers hebben in de politieke partijen om klimaatverandering uiteindelijk te beheersen.

De Politieke thermometer maakt deel uit van de website klimaatkeuze.nl waarin de klimaat- en energie ambities van de politieke partijen met elkaar worden vergeleken.

Meer informatie op http://www.klimaatkeuze.nl/thermometer

De thermometers van:

    *      GroenLinks – http://www.klimaatkeuze.nl/content/groenlinks
    *      Partij voor de Dieren – http://www.klimaatkeuze.nl/content/pvdd 
 		 	   		  
_________________________________________________________________
Your E-mail and More On-the-Go. Get Windows Live Hotmail Free.
https://signup.live.com/signup.aspx?id=60969More information about the Duurzaamlijst mailing list