[Duurzaamlijst] Heel Nederland vol met Treemagotchi bomen

Daniel [1979 - 20..] mujaheddin op hotmail.com
Do Apr 15 15:42:06 CEST 2010


Heel Nederland vol met Treemagotchi bomen

Online spel als motor voor duurzamer leven start weer na succes van 2009

13 april 2010, Amsterdam. Duurzaam leven is vanaf vandaag makkelijk en leuk voor iedereen. Treemagotchi opent haar bos en nodigt alle Nederlanders uit een virtuele boom te planten op het web. De boom blijft gezond door laagdrempelige acties uit te voeren die per mail naar de eigenaars toe worden gestuurd. Het overweldigende succes van de Treemagotchi pilot in 2009 is de basis voor de nieuwe uitgebreide versie.

Meer dan 16.000 mensen plantten in 2009 een boom. Samen deden ze in drie maanden meer dan 80.000 acties. In 2010 gaan die aantallen de pan uit rijzen. Waar moeten we aan denken? Download een inktbesparend lettertype, meld je af voor de papieren telefoongids, of ontvang iedere week per mail de biologische aanbiedingen van winkels in jouw buurt. Treemagotchi bewijst dat veel Nederlanders misschien geen groene activisten zijn, maar zeker wel willen bijdragen aan een mooiere schonere planeet.

Wat nog meer voortkwam uit drie maanden Treemagotchi:

* Interesse vanuit het buitenland: BelgiŽ, Zweden en Noorwegen gaan eind dit jaar Treemagotchi lanceren.
* Winnaar van de ASN Wereldprijs 2009. http://www.asnbank.nl/index.asp?NID=10487
* Winnaar Digitale Pioniers Academie 2009.
* Een van de winnaars van de Milieuprijs Terre des Femmes.
* Positieve reacties van deelnemers: “Ik ben me door Treemagotchi bewust geworden van de simpele dingen die ik kan veranderen om duurzamer te leven. De acties hebben me aangezet om dingen blijvend anders te doen.”  
* De grote participatie in de Treemagotchi actie ‘Geef aan dat je geen papieren telefoongids meer wilt’ via stopdetelefoongids.nl leidde tot verandering van beleid bij De Telefoongids. Er is nu een duidelijke afmeldknop op de site. In het programma Kassa van 6 april wees marketing directeur Dolf Weiler iedereen op deze mogelijkheid.

Meer bomen, meer impact

Egon de Bruin en Moniek Zegers zijn de bedenkers van Treemagotchi. Moniek Zegers: “Als veel mensen tegelijk een simpele actie uitvoeren, kunnen we veel bereiken. Treemagotchi is daarom gericht op doen. De drempels om mee te doen zijn laag, en er zit spel en humor in het concept. De boom groeit en bloeit naarmate je meer groene acties uitvoert. Die acties worden mogelijk gemaakt door de beste duurzame organisaties en initiatieven die er in Nederland bestaan. Alles komt samen in de boom.” 

Wereldnieuws vanuit kabouterperspectief

Vanaf woensdag 14 april worden er zoveel mogelijk exemplaren van ‘Het Algemeen Eikenblad’ verspreid, waarin kabouters de mens oproepen om in actie te komen voor een faire en betere wereld. Door een boom te planten. Met deze stunt worden zoveel mogelijk mensen nieuwsgierig gemaakt naar wat er gaat komen. Egon de Bruin: “De krant is bedoeld om de nieuwsgierigheid van zoveel mogelijk mensen te wekken. Treemagotchi is een serieus initiatief, maar heeft ook veel humor. Daar is deze krant een voorbeeld van.” Vanaf 15 april worden de deelnemers gewezen op de acties die vanaf dat moment klaarstaan. Er worden iedere twee weken nieuwe acties gepresenteerd.


Noot voor de redactie:
Neem voor meer informatie contact op met Egon de Bruin,

egon op kairostools.nl, 06-44553212
Of Hilde van der Heijden (marketing & communicatie Kairos Tools)

hilde op kairostools.nl, 06-14044408

Treemagotchi is een initiatief van Kairos Tools. Het bundelt de leukste groene en faire online initiatieven en projecten van zo’n 60 maatschappelijke organisaties en duurzame bedrijven. Door middel van acties landen die initiatieven bij een publiek dat bereid is om duurzamer te leven. Organisaties waarmee Treemagotchi werkt zijn bijvoorbeeld: Milieu Centraal, Greenchoice, Oxfam Novib, Voedingscentrum, Klimaatverbond, Biologica, FNV Mondiaal, VBDO, ASN Bank, en Global Action Plan International.
 		 	   		  
_________________________________________________________________
Hotmail: Trusted email with Microsoft’s powerful SPAM protection.
https://signup.live.com/signup.aspx?id=60969More information about the Duurzaamlijst mailing list